Gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling

Veel mensen met leerproblemen ontwikkelen sociaal-emotionele problemen en/of gedragsproblemen. Dat is ook niet zo gek. Als je maanden, of soms jaren, niet voldoet aan wat het systeem van je wil of verwacht, dan word je daar doodongelukkig van. Veel van deze problemen verdwijnen tijdens de coaching sessies waarbij de methode wordt ingezet om met leerproblemen aan de slag te gaan. Je ontdekt dat je een heleboel meer kan dan het zelf – en vaak ook de omgeving – dacht. De inspanningen die je doet leveren snel resultaat op, waardoor je je sterker gaat voelen en meer zelfverzekerd.

Daarnaast worden ook de sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen aangepakt. Je bent in staat het probleem visueel te maken en kan het daardoor zelf veranderen. Hierdoor word je meer zelfredzaam op school, op je werk en ook thuis. 

Krachtig anders leren

Elk kind, jong volwassene of volwassene heeft een eigen leerstrategie. Wat als deze niet passend is bij het basis, middelbaar of hoger onderwijs- of werksysteem zoals dat gegeven wordt. Je doet je uiterste best, maar het komt er niet uit. Dit heeft invloed op de prestaties op school, je studie of je werk, maar ook op de sociaal emotionele ontwikkeling. Er kunnen belemmerende overtuigingen ontstaan vanuit ik kan het niet of het lukt me niet. Hierdoor kan spanning, emotie en uiteindelijk frustratie onstaan. 


Wanneer je leert begrijpen dat je een andere leerstrategie hebt, meer vanuit visueel en kinethetisch (gevoel) leren. Wanneer je leert begrijpen hoe je hoofd leert, ervaar je dat het niet ligt aan jouw vermogen. Het kan gewoon anders. Je leert hoe je hoofd de informatie visueel kan opslaan, automatiseert en vervolgens makkelijk reproduceert. Er wordt gewerkt aan de zelfredzaamheid en de intrinsieke motivatie. Je wordt zelf verantwoordelijk voor de oplossing. Dit werkt aan je zelfvertrouwen door het behalen van kleine succesmomentjes.


Het doel van deze coaching is om je op een natuurlijke manier vanuit je eigen persoonlijke kracht te leren leren. Het resultaat hiervan is dat je weer plezier krijgt in leren en ontdekt

"ik kan het wel!". Dit heeft uiteindelijk zijn weerslag op je motivatie, je sociaal-emotionele ontwikkeling en je gedrag.

"Het gras groeit niet harder als je eraan trekt"