Welkom. Mijn naam is Marlous Kooijman - Noorlander.  

Daar komt de naam Praktijk MKN vandaan.  

Mijn grote passie is het managen van ons 6-koppig gezin. Dit doe ik met liefde.

Daarbij is de grootste uitdaging hen begeleiden met zo veel mogelijk geduld en beschikbaarheid. Ik hou van hangmatten, muziek luisteren, concerten en festivals bezoeken, kamperen, motor- en autorijden, wandelen, in de natuur zijn, tennissen, padellen, snowboarden, surfen, zeilen, kleding naaien, creatief bezig zijn, lezen, podcasts luisteren en mensen ontmoeten. Ik laat mij graag inspireren door alles en iedereen die ik mag ontmoeten, maar ook door boeken, lezingen en podcasts. Met al die kennis en ervaring inspireer ik ook graag anderen. Met als doel de wereld met elkaar een klein beetje mooier maken.  

Het blijven ontwikkelen en verdiepen vind ik leuk

en zinvol voor mijn persoonlijke ontwikkeling als mens, maar ook als therapeut. Daar besteed ik graag veel aandacht aan. Mijn interesses zijn heel breed. Van intuïtieve ontwikkeling, mediamiek, geweldloos communiceren, systemisch werken, familie opstelling, yoga, mediteren, regressie- en reïncarnatietherapie, magnetiseren, ontspannen van de nervus vagus, hormonen, vitamines en mineralen. Ik heb hiervoor verschillende modules gedaan en certificaten gehaald. Door mijn brede kennis, ervaring en voornamelijk de vele resultaten van de cliënten is voor mij de vraag ontstaan: "waarom doet het lichaam wat het doet?" In de wetenschap dat deze altijd de weg van de minste weerstand zoekt. Ligt de oorzaak bij het lichaam, het hoofd, de omstandigheden? Ik ga graag samen met de cliënt, de ouders en/of andere disciplines op zoek naar de voor hen juiste weg.


Ik vind het een leuke uitdaging om mensen te coachen en te begeleiden in hun eigen klacht, kracht en hulpvraag. Zoveel mogelijk zorg op maat, vanuit nieuwsgierigheid, openheid en eerlijkheid. Zodat we met elkaar de specifiek individuele hulpvraag, de reis naar het einddoel, naar eigen tevredenheid bereiken. 

Hopende op een fijne samenwerking. Graag tot ziens in de praktijk.


Zonnige groet

"Als je wilt leren doen, dan moet je doen wat je wilt leren"